Fra dagtilbud til skole

At begynde i skole er et nyt og spændende kapitel i et barns liv. Det kan samtidig være en stor forandring for både barn og forældre, når der skal siges farvel til det kendte liv i børnehuset. Her kan du læse lidt mere om, hvordan dit barns dagtilbudsområde og skole arbejder for at sikre dit barn den bedste skolestart.

Fra barsel til dagtilbud - dagpleje, vuggestue og børnehave

Barselsorlov er en helt særlig tid. Den rummer nærvær, omsorg og tid sammen med dit barn. Tid, der ikke er lige så meget af, når orloven slutter og dit barn skal til at starte i institution. Der er mange følelser forbundet med, at vælge det helt rigtige dagtilbud til dit barn.

I Skovvejens dagtilbud kan du vælge mellem 7 forskellige 0-5 års aktive børnehuse (vuggestue og børnehave) og 23 unikke dagplejere. Skovvejens dagtilbud dækker børnehuse og dagplejere i Jyderup, Knabstrup, Mørkøv, Regstrup og Undløse.

I alle børnehuse og dagplejehjem er der fokus på nærhed, omsorg og relationer, fordi børns udvikling og læring afhænger af kvaliteten af de relationer de indgår i.

Dagtilbudsloven sikrer, at alle kommunale dagtilbud arbejder med læreplaner, som omfatter personlig udvikling, krop og bevægelse, kulturelle udtryksformer og værdier, natur og naturfænomener, sprog og sociale kompetencer.

De kommunale tilbud samarbejder med ”Børneindsatsen” i Holbæk kommune, om en tidlig indsats kaldet stafetlog, hvis forældre eller personale har en bekymring for et barn. Klik og læs mere om stafetlog.

 

Tryg overgang fra dagtilbud til den store skoleverden

Når dit barn træder ind i storgruppen i børnehaven - den sidste del af børnehavetiden - begynder vi at arbejde mere og mere målrettet hen imod skolestart og før-SFO og i Undløse, Knabstrup og Nr. Jernløse arbejder vi med en samskabende pædagog, som er en unik mulighed for at få barnet bedst muligt overleveret fra dagtilbud til skole, idet dem samskabende pædagog fra børnehuset, følger med børnene i skole de første måneder.
I Jyderup og Kildebjerg arbejder vi med før-SFO, hvor storgruppen fra børnehaven 1. maj har sin daglige gang på skolen fra kl. 8-14, men starter og slutter dagen i børnehuset. Dette foregår sammen med den kendte pædagog fra børnehuset - trygt og rart for både barn og forældre.Feedback

Sidst opdateret

26.04.2017

Ansvarlig redaktør

Pernille Haagensen